19 February 2008

Tutorial | Remove Navigation Bar

Assalamualaikum.

Tengahari ni aku nak ajar cara nak remove navigation bar. Apa tu? Navigation bar ni selalu muncul kat atas header blog kau orang. So, taknak bagi serabut dengan benda alah tu, mari kita buangkan dia. Ni dia navbar,

Navigation bar adalah yg dalam kotak merah tuh.

Lets begin!

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Korang cari code yang lebih kurang macam ni. Ada punya. Kat bahagian atas atas. Setiap blog, mungkin lain lain Name, Designer, URL dan sebagainya yaw.

-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name: Minima
Designer: Douglas Bowman
URL: www.stopdesign.com
Date: 26 Feb 2004
Updated by: Blogger Team
----------------------------------------------- */

3. Then, copy code kat bawah ni dan paste diBAWAH code tadi.

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

4. Ianya akan jadi seperti ini,

-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name: Minima
Designer: Douglas Bowman
URL: www.stopdesign.com
Date: 26 Feb 2004
Updated by: Blogger Team
----------------------------------------------- */

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

/* Variable definitions
====================

5. Preview dan kalau jadi, SAVE! :)
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.