19 February 2008

Tutorial | Tukar Warna Highlight

Assalamualaikum.

Bosan dengan warna highlight hitam putih? Jap, sebelum tu, warna highlight tu warna pekebenda? Okeh, contohnya, korang pergi blog korang dan nak copy something kat situ, kenalah highlight kan? Hah sekarang kita nak bagi warna highlight tu kasi warna lain. Wokey?

1. Dashboard > Design > Edit html > Tick Expand Widget Templates
2. Tekan CTRL+F dan search code ni,

a:link {

3. Copy code kat bawah ni, diATAS code tadi

:-moz-selection {background:#FF9999;color:#000000;}
::selection {background:#FF9999;color:#000000;

Code warna MERAH tu boleh tukar dengan mana mana code warna lain kat SINI

Dan warna tu kalau tak berkenan boleh try and error je by preview :)

Kalau menjadi SAVE!
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.