19 February 2009

How to Use Blockquote

Assalamualaikum.

Macam macam pesen blockquote sekarang tapi taktahu apa itu blockquote? Atau taktahu guna blockquote?
Senang je nak guna dia. Petik gitar je T__T.

Kepada yang taktahu,Blockquote tu adalah apabila anda nak highlightkan sesuatu perkataan selain daripada Boldkan dia, kita kasi dia dalam Bahasa Melayu kita panggil "Pembuka kata dan Penutup kata". Tanda dia inilah, ("") Hah, tapi sekarang dah makin canggih, maka kita tak guna dah tanda tu dalam blog, kita pakai siap background lagi dengan border dan siap bergerak gerak! Macam ni,

Pada suatu hari, Pak Mat dan anaknya menunggang basikal blablablabla.....

How to use it? Camano den nak guno bendo nih?

1. Perhatikan gambargajah dibawah. Eh, gambarajah.


Senang je kan nak guna dia. Cuma style blockquote tu boleh pilih macam macam jenis.
Selamat berblockquote!
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.