18 February 2009

Tutorial | Buang Image Border

Assalamualaikum.

Agak kurang lawalah kalau image dalam blog ada border lebih lebih lagi kalau background post dia warna warni takpun hitam. Nampak pelik kan? So, mari buang image border kamu tuh.

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tekan CTRL+F dan cari code ni,

.post img

3. Anda akan nampak code yang lebih kurang macam kat bawah ni.

.post img, table.tr-caption-container {
padding:4px;
border:1px solid $bordercolor;
}

4. Okeh, sekarang buang saja semua code yang warna merah tu. Siap!
Tapi kalau nak selamat, nombor 1 warna biru tu tukarkan kepada nombor 0 :)

5. Preview, Save!
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.