14 February 2009

Tutorial | Hover Header Bergerak Kiri/Kanan

Assalamualaikum.

Zaman berubah, dunia makin maju, Hover pun makin maju. Nak header bergerak kekanan atau kekiri? Meh, ikut step kat bawah nih :)

1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tekan Ctrl+F dan cari code ini

/* Header

3. Full code dia sebenarnya macam ni tau

/* Header
----------------------------------------------- */

4. Okeh then, copy code kat bawah ni dan paste bawah code tadi. Bawah garis dashed dashed tu okeh!

.header:hover{
padding-left: 30px;
-webkit-transition-duration: 5s;
}

5. Siap! Dan kalau nak ubah pergerakan dia samada kiri atau kanan, just tukar word 'left' tu kepada right kalau nak kanan. Kalau nak kiri biarkan aje :)

6. Preview dan Save! :)
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.