17 June 2009

Tutorial | Hilangkan Word Verification Pada Ruang Komen

Sekarang kita belajar cara buang word verification pada ruang comment kat post kita. Semua ni supaya mudah untuk orang yang nak bagi komen tanpa susah payah membulatkan bijik mata semata mata nak verify word yang entah hape hape tuh. Aku sendiri pun kadang kadang malas nak komen kat tempat yang kena verify word sebab lambat loading.

Caranya senang je! ^__^

Pergi ke SETTINGS > COMMENTS

Scroll sampai jumpa macam dalam gambar kat bawah ni. Iaitu 'show word verification for comments?'

click untuk peng'obes'san gambar

Then tick pada 'No'

Lastly, Save settings !

Very easy simple dimple pimple kan? ^_^

good luck!
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.