25 January 2011

Petua nak kurus !

Hai assalamualaikum. :)

Sape yang nak kuruskan badan? tapi nak diet secara sehatt? mai sini jenguk jenguk !



tadi lepas kelas BEL260, aku dapat satu tips untuk dapatkan badan yg kurus tapi secara sehatt from my lecturer !

gimana ya?

ini dia :

1. jangan sekali kali TAK makan nasik sebab kalau tak makan nanti takde tenaga dan kalao takde tenaga nanti pening penin dan pengsan ! org jepun pon still makan nasik tapi badan diaorang maintain kurus je. so, jangan tinggal nasi. Kalau makan tengahari kena ambik banyak sikit nasi daripada makan malam sbb untok cas tenaga.




2. jangan makan buah PISANG ! buah pisang bersamaan dengan 9 kali nasik !




3. makan buah epal merah and hijau. makanlah buah banyak banyak.




4. makan sebelum pukul 8 malam ! jangan makan lepas pukul 8 malam, kalau dah tak tahan sangat laporrr sangat... makan je buah ! okeh. kalau dok kat hostel kan takde buah,, takpa ang jangan risau. Ang minum ayak masak bebanyak. so, makanlah sepuas puasnya sebelum pukul 8 malam.

OKAYY. GUD LUCK !! :).
GRACIAS

2 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

misz sheyla said...

huarghhhh..pisang x boleh ke??patut la bdn aku gumuk sikit..cisssss

FasYa said...

hahahaa. haah, pisang pon xboleh sbb same ngan 9 kali nasik kott.. |)

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.