10 June 2011

MengExercise Lemak di Alor Setar


Salam readers. Semalam aku, Aiman, and Yuslyana my lovely roomates for the whole 3 semester without another one of my besties Shuwai , merayau rayau? not merayau rayau coz it sounds notti. Actually, we had a great journey over the Alor Setar. Is it sounds weird because it's just Alor Setar? lainlah kalau New York ke, Zimbabwe ke? North Pole ke? kann? Tapi, kalau dah pegi ngan kengkawan, everything is nice!  Well, kami dah last sem kat sini, so sajala nak spend time together gether before assignment berlambak2. huhuuu.

That one is Masjid Zahir. And dalam tuh ada orang baru lepas akad nikah. ^__^


Kami survive sendiri semuanya. Tak naik kereta sewa pun, sebab sangat bahaya ok! even teksi pun bahaya but, no more choices. Kami ke Sungai Petani naik teksi, then pi Alor Setar naik bas trans. Tambang bas 6.70 ringgit malaysia okayy.

Okayy, mula mula kami serbu Pekan Rabu. sesape yang gila tudung or baju, blehlahh pi sana. Macam Jalan TAR pun ada.

so this is Pekan Rabu. Hari Rabu je bukak. hahaa, kiddin' :D


Then, kami ada pi Balai Seni Negeri... tengok gambar gambar yg cun cun. Taking picture depan Balai Seni tuh. Pastu solat di Masjid Zahir.
tadaaaadaaaa! Balai Seni Negeri. dah macam Whitehouse. :)

Di Dataran Kedah dengan Yuslyana si roomate tersayang! auww :)

Time kitorang dok ambik gambar tu kan, adala orang tuh dok perhati je. Memangla scary tapi tak scary pon.. Maybe dia tengok kami dok ambik gambaq guna henpon je kann. And then, sekali dia bawak keluar kamera besar daaa. Yang pro punya tuh. DSLR yang besaq. hahaa. last last, kami pun teruskan pengembaraan kami. haha. And then, time2 dok tengah jalan tuh, orang tadi ikut tau. Firasat Yuslyana mengatakan yang orang tu nak ambik gamba kitorang. And memang betul okay. Dia pun, tegur bagi salam. cakap2 sume. pastu, ambiklah gamba kitorang. Sebelum tuh memang dia ada ambik gambar family lain pun. Dia seorang guru. Married. and ambik gambar sebagai Hobby. Tapi camera bapak besarrr. Ni hasilnya,
awat muka aku jadi lagu tuuuu 
from the left : Aiman and my right Yuslyana


Muke aku nampak takut takut disitu



Ni gambar kami yang lain

Jabatan Kehakiman yg dah takde orang. Kot. 

DYTM punye parking lot. :)

gambar semua blur blur lahh. huhuu. guna mobile jekk. :(
pintu Balai Seni Negeri





The best thing is, tujuan kitorang pi sana sebenarnye nak pi kedai bundle. hahaa. We Love Bundle okayy! Mule2 datang, penat ke sana kesini tak jumpe jumpe kedai bundle. Hampir give up. Last last lepas makan kat Pekan Rabu, i makan LAKSA. perghhh! sedapnyeee. huhuuu. barulah jumpe kedai bundle yg bernama MF Mart. Depan City ape ntah. shopping complex lahh. There, i've found my favourite blazer yg selama nih aku nak. hohoooo. Dapat murahlah jugakk. haahaa.

Btw, this is a nice journey with my besties. Love them so mucho macho! Aiman, Yuslyana and Shuwai. You are the best :D










GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.