16 June 2009

Tutorial | Blockquote

Assalamualaikum.

Mari kita membuat tutorial kali ini dengan lafaz bismillah dan secawan air kopi di pagi pagi yang nyaman ini. 'skema pulak'. Tutorial ni, saya buat sendiri yee. No copy pasta from the other bloggers. Dont copy copy saya punya pulak. Kalau nak jugak, boleh.. tapi sila linkkan kepada saya atau buat credit to.

Ok, benatang dulang apa itu 'Blockquote'?

Inilah Blockquote! Background belakang ni. ^__^

DESIGN > EDIT HTML > TEKAN F3 or CTRL+f dan cari perkataan ini

blockquote

Paste code dibawah ni, dibawah perkataan tadi.

background:url(BACKGROUND URL);
padding:2px;}
margin:1em 20px;
}

PREVIEW > SAVE TEMPLATE !




Dah siap bahagian EDIT HTML, means blockquote kau orang dah jadi. Dan seterusnya macam mana nak applykan dalam post pulak. Be chill, be chill ^__^

Bila nak buat New Post, tulislah apa apa yang kau orang nak blockquotekan. Then highlight dia macam gambar kat bawah ni. Dan tekan je tanda macam kat gambar bawah ni jugak.


tekan untuk keobsesan gambar


Siap!

Good Luck!
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.