17 June 2009

Tutorial | Centerkan Post and Sidebar Title

Boring ek asyik tengok title sidebar n post kat tepi tak semegah yang berdiri teguh kat tengah tengah? Jom kita try! :D

First, macam biasalah log in blog dulu. Kalau tak log in camana nak buat kan.

DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML

FOR POST TITLE

Tekan Ctrl+F untuk cari code kat bawah ni

h3.post-title, .comments h4 {

Kau orang akan jumpa code macam gini

text-shadow:#2E2E2E 3px 3px 3px;
font: georgia serif;
font-size: 190%;
margin: .75em 0 0;

Tambah sahaja code ni, dibawah code tadi

text-align: center;

Siap untuk Post Title! ^__^ yeyeyeyeye!


FOR SIDEBAR TITLE

Ctrl+F untuk cari code ni

h2 {

Kau orang akan jumpa code macam kat bawah ni,

font: $(font-family:"comic sans ms",comic sans ms,comic sans ms;);
color: $(#FFCC00);
font-size:12px;
text-transform: uppercase;

Pastekan sahaja code di bawah ni, kat bawah code tadi

text-align: center;

PREVIEW > SAVE TEMPLATE!

GOOD LUCK! ^_^
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.