16 June 2009

Tutorial | Justify Blog Post Anda

For this tutorial, kita belajar macam mana nak justify tulisan kat dalam post blog supaya nampak lebih tersusun dan kemas kat bahagian tepi tuh. Macam ni,

nampak tak yang dimerahkan tu? huruf huruf dia lebih tersusun dan sama rata je kan?



Caranya simple je. :D

Pergi ke DESIGN > EDIT HTML

Tick EXPAND WIDGET

Cari code ni ( tekan F3 untuk memudahkan pencarian )

.post {

kalau takda cari ni,

.post-body {

kalau takda jugak, cari ni

#content-wrapper {

Then, copy code kat bawah ni dan paste dibawah code tadi

text-align: justify;

PREVIEW
, kalau jadi SAVE! :D

GOOD LUCK! ^__^
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.