16 June 2009

Tutorial | Letak background dalam entri

Okay, kali ni, aku nak ajar kau orang letak background kat entri. Apakah itu? Ini dia..

klik untuk penggemukan gambar

Yang gambar aiskrim aiskrim tulah background post. Kau orang boleh jugak letak background berbeza untuk setiap post kau orang. Kalau whole blog punya background kaler putih atau kosong lagi cantik kot. Tak serabut sangat untuk letak background dalam post atau kita panggil entri.

1. Bila nak update, kita pergi New Post kan? Yeahh, then, make sure new post anda dalam keadaan Edit HTML bukan Compose.

2. Copy code kat bawah ni dan Paste dalam New Post tu.

<div style="background:url(URL BACKGROUND);">
TAIP SEGALA ENTRI KAT SINI.
</div>

MERAH: Masukkan URL BACKGROUND
BIRU: Tulis semua segala entri yang nak ditulis

3. Senang cerita, pastikan entri anda berakhir dengan code ini

</div>

Good Luck! ^___^
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.