04 July 2011

Bercakap pasal artis Indonesia yang m*****

Assalamualaikum.

Ya, sekarang kita bercakap pasal artis Indonesia yang murtad. Tiba tiba terkeluar pasal topik nih time tengah bergosip ngan kawan kawan time tengah makan. Mula mula cerita pasal citer citer Indonesia yang best time kami kecik kecik. (sekarang besorlah sangat kann)pastu terkeluorlah pasal mereka mereka yang rupa rupanya sudah bukan saudara seislam kita. Sangat sadiss. Sebetulnya sedih. :'(



Kenal? inilah Rianti as known as Aisya dalam Ayat-ayat Cinta movie peveret kau orang tu. Sayang je kan. Muka dah cun tapi terus masuk Kristian sebab kahwin dengan kekasih hati dia. Siap kahwin kat gereja New York lagi. Itulah dia, kekasih dia lah yang sepatutnya peluk islam kan? aku pun nak cakap panjang panjang tak reti.

Cinta memang buta tapi hukum tetap hukum. Tak sah pernikahan seseorang islam itu kalau pasangannya tidak seagama. Another example,

Ibu bapa Nana dan Naysilla Mirdad dalam cerita Liontin. Ibunya Kristian dan
Ayahnya Islam.

This is Nana dan Naysilla Mirdad. (all pictures credit to Mr. Google)

The Moral is, even cinta itu buta tapi agak agak lah. Dahulukan dulu hukum Allah. Takut kang sia sia je kahwin bagai tapi tak sah. Kan kan kan.

As my last word, assalamualaikum :)
GRACIAS

12 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

Feeqachan (afiqah yusof) said...

Naudzubillahiminzalik~hmm..mmg xpelik..indon memang mcm tu..ambil mudah bab agama..kalu xsilap since pemerintahan presiden suharto..

Feeqachan (afiqah yusof) said...

Naudzubillahiminzalik~hmm..mmg xpelik..indon memang mcm tu..ambil mudah bab agama..kalu xsilap since pemerintahan presiden suharto..

syafeika edora said...

mmg cyg je r murtad.. xptut...xptut

Fasya said...

@syafeika edora tau takpe, muke dah cun. berlakon plak citer ayat2 cinta. last2, murtad lah pulakk..

Fasya said...

@Feeqachan (afiqah yusof) betul betul betul :D

Hanis Zakirah said...

ingatkn alim sangt..tgk lah dia brlakon..alim giler2..tgk2,murtad :(

Hanis Zakirah said...

ingatkn alim sangt..tgk lah dia brlakon..alim giler2..tgk2,murtad :(

misyamissyou said...

hm..ala, diorg kat dh bercampur2 agama kat sna..nasib baik kat malaysia ni masih terpelihara...cume gejala sosial je yg xabis2..

Fasya said...

@misyamissyoutu lahh, padahal negara diorang la yg ramai org islam tp xsemuanya btul2 bagus.

Fasya said...

@Hanis Zakirahsangat sadis kan. :(

teha said...

lor yeke?? org indon ni mmg pelik2 sket kepercayaan diorg..

eLLa n aLia said...

yg dalam ayat2 cnta tu k?hmm.. tapi mlysia ni pun ada gak yg murtad.. artis tu kuranglah.. xleh pndang sbelah mata gak. kena btang hdung negara sndiri.. salam ziarah =)

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.