27 July 2011

POJ, AGC, AP, PF and NM

Assalamualaikum.

Bendasing ape tu eh? hahaa. sebenarnya post ni dah terlambat untuk dipost. lebih kurang seminggu yang lalu. hahaaa. Rasa malas nak update kebelakangbelakangbelakangan ini. Sekarang baru ada feel sikit mau hapdate. Lepas siapkan assignment sikit sikit hahaaa T__T

POJ = Palace of justice/Istana Kehakiman
AGC = Attorney General Chamber/Jabatan Peguam Negara
AP = Alamanda Putrajaya
PF = Pesta Floria
NM = National Museum/Muzium Negara. hahahaha

Hah! sekarang tahu dah? ^__^ sebelum cuti mid sem haritu, aku ngan student pre-law yg lain pegi trip ke tempat tempat yg tertera terang terang kat atas. Weehuuu! best sangat! sangat pun tak best macam ni! T__T
Let the pictures tell the storyy! :D

ini masa tunggu bas UiTM sampai. Lambat gila kot. Adelah jugak dlm satu jam T__T


Okayy, memula pergi Palace of Justice. Sampai sana, wow, a bit kagum la. Masuk dalam pulak, perghh, berkilatnye lantai dinding dia. HAHA T__T pastu, nampak lawyer turum tangga pakai robe. Ada style la! :D Sebelum nak masuk ni, kena scan bag dulu. Takut takut ada senapang ke, pistol ke, everything yg merbahaya. Yela, manala tau malam tadi, adik korang TERmasukkan ke.. T__T

First sekali, kami dibawa masuk ke bilik persidangan ^__^
This one gambar gambar ketua hakim negara dulu and sekarang. Ni dalam library POJ.
^__^
T__T


And the most amazing part is that, we are lucky coz we met Lawyer  Mr. Karpal Singh!
Tuan Jalil (the one who conducted our trip in POJ) kata, kitorang
bertuah sebab Mr Karpal Singh datang sini 3 bulan sekali.
heheee ^__^
Ni dalam bilik persidangan tadii. *haisshh, camana gamba bley tak tersusun nih

This one dalam library POJ. Cantik pulakk buku buku tuh. Colour
dia classic!
sekelas-mate ^__^
errrrrr' please ignore this

ignore this candid too



muke excited kat belakang tu T__T




library dalam POJ ^_^

Pesta Floria!! pi pesta floria pun pakai baju ni pasal balik dari AG Chambers.
Freak???

National Museum! macam budak budak pulak pegi
Muzium Negara. HAHA. No wonder lah dalam tuh ada
ramai budak budak tadika buat trip! ^__^




All in all, trip ni bestt! ^__^
Sekian.

GRACIAS

11 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

nhn said...

waaaa, cita-cita saya nak jadi lawyer tau. hee, this entry inspired me <3

Fasya said...

@nhn
owh yeah? hehee. all the bestt! :D

Cik Bell said...

smoga menjadi lawyer yang berjaya~ :)

nak pergi pesta bunga tu,,uwaaaa..tapi x kesampaian,

Fasya said...

@Cik Bellaminn :) mekasehh :) takpe, taon depan leyy pegi lagi. tapi tak sure la ada ke tak. hehee :D

Budak Chomot said...

Ohhh kawan lama saya bakal jadi lawyer lah! All the best Fasya :D

Fasya said...

@Budak Chomotaminn.. insyaAllah :)

aisya said...

bestnye u ! bakal lawyer lah nie ? weeeee

Fasya said...

@aisyainsyaAllah, ameen.. kalau ada rezeki. :) x pasti lagi. hihi :D

Memey Baharom said...

ya Allah ,, besttnyeee akak nie . gudluck yeeaaa . hehehe . best law jdi cm kakak

mazni md said said...

hujung bulan lepas saya g poj... memang syok lah kat situ.. tapi xdpt jupe karpal singh..dapat jupe anak die je.

Fasya said...

@mazni md saidowhh, karpal singh dtg situ pun mcm 3 bulan skali. haha. tu pun naseb baik je. huhuu

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.