11 August 2011

Pencerobohan Privasi di Facebook?

Assalamualaikum.

Korang suka ke bila nombor phone korang terpapar biar semua orang tahu? Kalau suka tak apelah, tapi bagi orang yang tak suka macam aku ni, jom kita delete! Nasib baik nombor phone aku tak terpapar pasal aku tak pernah tulis kat profile FB aku.

Kalau hangpa tak percaya, try login Facebook sekarang, oh lupa, FB korangkan sentiasa login. sorry sorry. Okay kalau dah,

Klik ACCOUNT > EDIT FRIENDS > CONTACTS (di kiri skrin).

Wahhh! terperanjat tak? hampir semua nombor phone kawan korang ada kan? Entah entah korang punya pun ada.

Kalau takut berlaku pencerobohan privasi, jom delete nombor phone kita.

Klik EDIT PROFILE > CONTACT INFORMATION > DELETE NOMBOR PHONE ANDA > SAVE!

Haishh, macam macam la sekarang ni. Semua yang private dah jadi public. Kalau taknak orang ceroboh privasi, jom delete Facebook anda terus! hihi T___T
GRACIAS

9 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

Mila Ahmad said...

skank ni laman sesawang da x selamt da kan?blogger pOwn ramai kena fake...

Mila Ahmad said...

skank ni laman sesawang da x selamt da kan?blogger pOwn ramai kena fake...

Fasya said...

@Mila Ahmadyaa! tau takpe. huhuu. takut. takut. ^^

Sarah Sayuri Hartnett said...

suka dgn ayat last tu "klu nak selamat delete je FB terus" kikikiki

Fasya said...

@Sarah Sayuri Hartnetthahah, delete terus, senang hati :)

Edy Ramanov said...

salam. dah follow kat sini. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq

DaYaH JeLitA said...

kalaw dah private pon dia naik tak
?

ieyza afieyna said...

thanx 4 ur information..

Fasya said...

@DaYaH JeLitAkalau private xpasti la. tp berkemungkinan naik jgk. sbb ada berlaku kat kwn. kalau nk sure xnaik, just delete je trus no. fon tu. huhu

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.