16 December 2011

Bicara Hati The Drama!


Ingat lagi tak novel ni? Mesti sape sape die-hard-fans yang tahu yang novel ni akan diadaptasi kepada drama akan gembira tak tentu hala! T__T and i'm the one of them. Bicara Hati yang dilukis oleh, eh silap. ditulis oleh Damya Hanna whos one of my favourite novelist akan disiarkan di Astro Prima kalau tak silap ada dua tarikh tayangan yang tak pasti. First, 20 Disember and the second, 3 January. Just wait and see! Drama ni ada 26 episod and ditayangkan pada setiap hari Selasa jam 9 malam.

And, and, and, mesti ramai wondering siapalah yang jadi Tengku Syahran yang handsome, Zahlia yang cantik bermata hazel dan Linda yang jahat macam ***** kan kan kan? ^__^

Sharnaaz Ahmad as Tengku Syahran! Mesti ada yang cakap Oh No!!! and Oh Yess!!

Cristina Suzanne Stockstill as Zahlia! Sape nih? T__T Well, Cristina ni salah satu peserta program
Pilih Kasih. Entah, aku pun tak berapa layan program tu. Tapi, Cristina ni, cun jugak. Seswai la kott
dengan watak Zahlia tu ^__^

Cun right? T__T

Marsha Milan Londoh as Linda! Marsha memang sesuailah jadi watak yang jahat jahat  ni.
Bagos! teruskan lagi. T__T






Kalau nak tahu lebih lebih lebih lanjut, boleh klik SINI or like Fanpage Bicara hati atau nak tahu lagi info info pasal ini cerita, just Google je. Sebelum tu, thanks to Google Image sebab bagi i cilok gambar T__T

Last word, aku rasa drama ni pun boleh meletup jugak macam drama dan filem yg lain yg diadaptasi daripada novel macam Lagenda Budak Setan, Ombak Rindu, Nora Elena, Trilogi Cinta, Stanza Cinta etc. Berdasarkan kajian yg aku buat, ecehhh :P Bicara Hati ni ada peminat yang tersendiri. Sebab setakat tahun 2010, daripada tahun 2003 kalau tak silap dah buat 18 cetakan. Ombak Rindu pulak dari tahun 2002 sampai 2010 pun 18 cetakan. Cuma, cuba fikir, mana satu yang lebih cepat laris? Mestilah Bicara hati kan? sebab walaupun diterbitkan dari tahun 2003 lambat setahun dari Ombak Rindu tapi, dah buat 18 kali cetakan. T__T hehe, tapi itu sampai tahun 2010 jelahh. Sekarang dah tentu tentu Ombak Rindu laris macam keropok lekor panas based on their films. Apa apa pun, aku harap lakonan Sharnaaz sebagai Tengku Syahran aku, tak mengecewakan. Hehehh T__T


GRACIAS

2 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

Shaa Shamsuddin said...

Really ? Novel dia best . Drama mesti lagi best :)

Fasya said...

@Shaa Shamsuddin yupp! 100% sure :D cant wait to watch it :D

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.