18 February 2009

Tutorial | Hover Header Senget

Assalamualaikum.

Hover header senget nih, sebijik macam hover header blog nih. Bila cursor sentuh kat header, header tuh akan menyenget ke bawah belah kanan. Nak? Jom follow tutorial nih :)

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template
2. Tekan Ctrl+F dan cari code ini

h1.title {

atau

/* Header

3. Copy code kat bawah ni dan paste bawah code tadi

#header:hover{
-webkit-transition-duration: 1s;
-moz-transform: rotate(4deg);
-webkit-transform: rotate(4deg);
}

4. Preview dan Save!

Extra notes!

Merah : Besarkan nombor kalau nak lagi lambat dia gerak macam 2,3 and so on.
Purple : Kalau nak lagi pusing punya pusing, besarkan nombor tu. Tapi 4 tu dah okey dah :)

Goodluck yaww!
GRACIAS

0 juri jemputan, 1 juri tetap (Comment here):

 

100% Harta Benda dalam Blog ini adalah bukan SelenaGomez punya.